Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sevap çkızılışması önemlidir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının belli bir sıcaklık dayanımı süresine ehil olması yahut yangın sırasında yaman intikalini engellemesi kabilinden standartlara uygun olmaları gerekmektedir.

Ivedili çıkış bapsı asli amacı, bir yangın veya başka bir ivedi durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Yangın kapısının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın bapsı ve ivedi çıkış kapısı farklı yararlanma ammaçları haysiyetiyle ekseri binanın farklı yerlerinde bulunur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince mukannen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Belirtilen bu hin dilimleri bir bapnın yangına ne derece müddet dayanacağını ifade etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman de dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiveni kapısı binaların müstacel çıkış bapsı olarak görev gkalıntı ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı baplardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Ivedi çıkış bapları binadaki koridorlar, merdiven ve hariçya vasıtasız erişimi olan özge noktalar gibi izlemsel alanlara yerleştirebilir. Ev yahut işçilikyerlerinin ivedi çıkış bapsı muhtevain çeşitli tasavvur ve inşaat yapı kurallarına uymak gerekir. Acil çıkış bapları ev veya nöbetyerinin lafıcı Yangın Merdiveni Kapısı bir parçbeyıdır.

2023 yılı itibarıyla, 3 kattan henüz yüce olan kamu binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. üste, bu binaların yangın merdiveni sistemleri prezantabl olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Yangın çabucak içeriden hariçya birçokmaya çalışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini yeryüzü kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, dokumaldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca özen etmektedir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine rabıtalı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden daha şiddetli olan kâryeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın kapısı; isim sağlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *